18-02-2008

Kruidenspiraal

Zondag 13 april (10u-16u) is er een workshop 'Kruidenspiraal aanleggen'. Deze wordt georganiseerd door Yggdrasil : http://www.yggdra.be/

Inschrijven en betalen doe je via hen (prijs : 25 euro).

Maar graag ook een seintje aan de mensen waar de workshop doorgaat : Filip en Mieke De Schrijver - Van Haute, Meerhem 149 b te Gent (tel.09/261.57.00).

Wat is een kruidenspiraal ?

In een kruidenspiraal worden puin, zand en stenen samengebracht tot een esthetisch, ecologisch en natuurlijk biotoop voor warmteminnende kruiden. Ideaal om een mooie voorraad aan kruiden bij de hand te hebben.
Een kruidenspiraal biedt een ruime variatie aan kruiden op een kleine stukje grond. Door zijn vorm, een slakkenhuis of een spiraal in drie dimensies, kan hij zeer veel planten herbergen zonder dat ze met elkaar concurreren. Elke plant staat immers op een ander niveau.
Door zijn vorm is hij ook gemakkelijk te gebruiken en te verzorgen: alle kruiden zijn gemakkelijk bereikbaar zonder je te moeten bukken.
Door het gebruik van stenen wordt de zonnewarmte maximaal benut. De stenen nemen immers de zonnestraling op en geven de warmte langzaam af.

Wat kan je doen tijdens de workshop ?

In de voormiddag is er eerst een korte uitleg en daarna wordt gezamenlijk een kruidenspiraal opgebouwd. Na de middag wordt overlopen welke kruiden op een kruidenspiraal kunnen geplant worden. Daarna wordt de daad bij het woord gevoegd en wordt de kruidenspiraal afgewerkt met een jonge aanplant.

Wie deelneemt aan de workshop, laat dit best ook weten aan Caroline of Tamira : 't zou leuk zijn voor een tuinwerkdag in de roze zoemtuin !

Geen opmerkingen: